Aparut in Olanda secolului XII, ginul era folosit in special in scopuri terapeutice.
Calitatile lui curative au continuat sa fie apreciate secole la rand, pana in punctul in care doctorii il prescriau pentru afectiunile de rinichi si stomac.
In jurul secolului XVII ginul patrunde pe piata englezeasca, declansand o adevarata revolutie a preferintelor de consum in cadrul clasei de mijloc.
Popularitatea bauturii determina trecerea de la productia individuala la infiintarea de distilerii si fabrici de gin.
Americanii descopera pasiunea pentru gin la inceputul anilor ’20, asociind aroma sa distincta cu acordurile melodiilor de jazz.
Odata cu perfectionarea tehnologiilor folosite, se dezvolta trei metode de preparare: London Dry Gin, Gin Distilat si Gin.
Dintre acestea se remarca London Dry Gin, cel mai fin si mai putin aromat sortiment.
London Dry Gin se obtine exclusiv prin redistilarea alcoolului etilic in alambicuri traditionale, in prezenta ingredientelor naturale, fara adaosuri de indulcitori.
In zilele noastre, ginul este noua vedeta a barurilor, pub-urilor si restaurantelor. Nicio lista de cocktailuri nu poate fi completa fara retete pe baza de gin. Si, ca orice bautura care se respecta, si sortimentul nascut in Olanda, in secolul XVII, are o zi a sa: a doua sambata din fiecare iunie.